Anouk Hoogendijk

Anouk Hoogendijk is één van de bekendste oud-voetbalsters die Nederland kent. De voormalig speelster van onder meer Arsenal en Ajax kwam meer dan honderd keer uit voor Oranje. Na haar carrière ging Hoogendijk aan de slag als analist.

Vaste waarde bij FC Utrecht
Via SV Saestum belandde Hoogendijk bij FC Utrecht, dat uitkwam in de Eredivisie Vrouwen. Ze was een van de sterkhouders in de Domstad en verdiende in 2011 een transfer naar het Engelse Bristol. Met die ploeg nam ze deel aan de nieuw opgerichte FA Women’s Super League. Haar buitenlandse avontuur was echter van korte duur. Na een jaar keerde Hoogendijk terug naar FC Utrecht, om een seizoen daarna een contract te tekenen bij Ajax.

Avonturen bij Arsenal en Ajax
Hoogendijk speelde vervolgens twee seizoenen in Amsterdam en besloot in januari 2014 per direct over te stappen naar Arsenal. Maar net als eerder bij Bristol duurde haar verblijf in Engeland slechts enkele maanden. In juli 2014 liet ze haar contract bij Arsenal ontbinden en keerde Hoogendijk terug naar Ajax, waar ze haar carrière na het seizoen 2016/2017 beëindigde. In het laatste jaar bij Ajax veroverde Hoogendijk zowel de landstitel als de KNVB Beker.

Hoogendijk benoemd tot bondsridder
In april 2017 werd Hoogendijk benoemd tot bondsridder vanwege haar verdiensten voor de Oranje Leeuwinnen. Ze speelde meer dan honderd interlands. Met het Nederlands elftal, waarvoor Hoogendijk in augustus 2004 debuteerde, nam ze deel aan het EK van 2009, het EK van 2013 en het WK van 2015.

Privéleven van Hoogendijk
Ondanks dat Hoogendijk al enkele jaren gestopt is als speelster, is ze - mede vanwege haar uiterlijk - nog altijd immens populair. Zo telt haar Instagramaccount meer dan tweehonderd duizend volgers. Op dat medium liet Hoogendijk in november 2020 weten dat ze moeder was geworden na een zware bevalling. Sindsdien vormt ze samen met haar vriend Pieter Verhoeven en zoon Sonny een gezin van drie. 

Anouk Hoogendijk-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Anouk Hoogendijk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties