Daniëlle van de Donk

Daniëlle van de Donk speelt sinds 2015 voor het Engelse Arsenal en is sinds 2010 een vaste waarde in het Nederlands elftal. De aanvallende middenvelder uit Valkenswaard is een van de betere speelsters die er rondloopt in het hedendaagse vrouwenvoetbal.

Het begin van haar carrière
De loopbaan van Van de Donk begon bij de amateurs van SV Valkenswaard, waar ze zich op vierjarige leeftijd inschreef. Na een periode bij UNA, vertrok Van de Donk in 2008 naar Willem II. Na een eerste jaar met 24 wedstrijden en één doelpunt, ging het een jaar later een stuk minder. Van de Donk raakte geblesseerd. Een blessure aan haar kruisband zorgde ervoor dat ze maandenlang buitenspel stond. Eenmaal weer fit maakte Willem II bekend te stoppen met vrouwenvoetbal en moest ze op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Van de Donk vertrok daarop naar VVV-Venlo, maar een jaar later keerde ze alweer terug naar Brabant om te spelen voor PSV. In 2015 verliet Van de Donk Nederland en maakte ze de overstap naar Zweden. Kopparbergs/Göteborg FC werd haar nieuwe werkgever. Dat avontuur bleef slechts beperkt tot een half seizoen, want de Engelse top klopte op de deur.

Van de Donk vertrekt naar Arsenal
Arsenal werd haar nieuwe club. En met succes. In haar eerste seizoen in Londen schreef Van de Donk met Arsenal de beker op haar naam. De grootste triomf boekten Van de Donk en Arsenal in april 2019. Dankzij een 4-0 zege op Brighton & Hove Albion werd de landstitel veroverd. Van de Donk verzorgde één van de vier treffers in de kampioenswedstrijd. Bij Arsenal speelt Van de Donk samen met Oranje-internationals Vivianne Miedema en Jill Roord.

Succes met Oranje Leeuwinnen
Van de Donk is al jaren een bekend gezicht in de selectie van de Oranje Leeuwinnen. Ze maakte onderdeel uit van de ploeg die uitkwam op het WK van 2015 en was een bepalende speelster tijdens het EK van 2017 in eigen land, toen Oranje de Europese titel pakte. Van de Donk tekende in de halve finale tegen Engeland voor de 2-0, dat er onder meer voor zorgde dat de UEFA haar uitriep tot ‘Speelster van de wedstrijd’. Ook bij het zilveren WK van 2019 was Van de Donk van de partij. 

Heeft Van de Donk een vriendin?
Op persoonlijk vlak gaat het Van de Donk eveneens voor de wind. Ze is al een tijdje samen met haar vriendin Beth Mead, die ook bij Arsenal onder contract staat.  

Daniëlle van de Donk-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Daniëlle van de Donk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties