Danny Schenkel

Danny Schenkel is een oud-profvoetballer van onder meer Sparta Rotterdam en Willem II. In de zomer van 2019 begon hij aan zijn klus als trainer van Ajax Vrouwen, waar hij momenteel nog steeds de lakens uitdeelt als oefenmeester.

Droom valt in duigen
Schenkel begon zijn carrière bij de amateurs van De Volewijckers. Zijn prestaties in Amsterdam-Noord vielen op bij Ajax en hij werd gescout. Mede door veelvuldig blessureleed kwam Schenkel bij Ajax niet verder dan de B2 en een loaopbaan als profvoetballer leek er dan ook niet in te zitten. Zijn droom viel in duigen. De verdediger schreef zich in bij DWS en focuste zich op een maatschappelijk avontuur.

Toch nog profvoetballer
Toch schopte hij het alsnog tot prof. Telstar pikte hem in 1999 op. Bij de eerstedivisionist was hij drie seizoenen lang regelmatig basisspeler. Daarmee verdiende Schenkel een contract bij Sparta Rotterdam, dat destijds ook op het één na hoogste niveau van Nederland uitkwam. Tussen 2002 en 2008 kwam Schenkel tot 150 wedstrijden voor de Kasteelheren.

Schenkel naar de Eredivisie
In 2008 vertrok Schenkel naar de Eredivisie. Hij tekende een contract bij Willem II en kreeg direct een basisplaats toebedeeld. Schenkel werd vanwege zijn fysiek geroemd in de achterhoede van Willem II en was bij dode spelsituaties gevaarlijk in de lucht. Halverwege het seizoen raakte Schenkel echter geblesseerd aan zijn achillespees. Het seizoen zat erop voor hem. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen raakte Schenkel wederom geblesseerd, ditmaal aan zijn enkel.

Buitenlands avontuur
Daarmee kwam er een pijnlijk einde aan zijn periode bij Willem II. In september 2010 tekende Schenkel een contract bij het Cypriotische AEK Larnaca. Ondanks 26 wedstrijden in de hoofdmacht van AEK Larnaca werd de verbintenis van Schenkel niet verlengd en kon hij wederom op zoek naar een nieuwe werkgever. Schenkel keerde terug bij Telstar en sloot daar zijn profloopbaan ook af.

Trainerscarrière
Nadat Schenkel zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen had gehangen verlegde hij de focus richting een trainerscarrière. Sinds het seizoen 2019-2020 is hij eindverantwoordelijke bij de vrouwen van Ajax. Door de coronapandemie kwam er echter een abrupt einde aan zijn eerste jaar in Amsterdamse dienst.

Danny Schenkel-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Danny Schenkel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties