Daphne Koster

Daphne Koster was als captain jarenlang hét gezicht van het Nederlands dameselftal. De oud-voetbalster speelde de laatste jaren van haar loopbaan voor Ajax, waar ze haar carrière in 2017 ook afsloot.

Successen met Ter Leede
Koster speelde nog bij de amateurs van SVA Assendelft toen ze in 1997 werd opgeroepen voor de Oranje Leeuwinnen. Tot en met haar 19e speelde ze bij SVA Assendelft, waarna ze de overstap maakte naar Ter Leede. Met Ter Leede veroverde Koster in haar eerste seizoen direct de landstitel en de KNVB Beker. Uiteindelijk zou ze met Ter Leede viermaal de beste van Nederland worden. Zowel in het seizoen 2003/2004 als 2004/2005 werd Koster uitgroepen tot beste speelster van de hoofdklasse. Na zeven jaar trouwe dienst bij Ter Leede vertrok Koster naar AZ, dat deel ging nemen aan de nieuw opgerichte Eredivisie.

AZ, de Verenigde Staten en Ajax
Koster speelde tweeënhalf jaar voor AZ en werd twee keer kampioen. Halverwege haar derde seizoen maakte de verdedigster bekend te vertrekken naar de Verenigde Staten. Haar Amerikaanse avontuur bij Sky Blue FC duurde slechts een jaar. Koster keerde terug naar AZ. Toen AZ in 2011 bekendmaakte te stoppen met het vrouwenvoetbal, vertrok Koster – net als bijna de complete AZ-selectie – naar Telstar. Vervolgens speelde ze nog vijf jaar bij Ajax, waarmee ze in 2017 de dubbel won en in 2014 ook de KNVB Beker wist te winnen. Na haar loopbaan werd ze manager vrouwenvoetbal bij Ajax.

Aanvoerder van Oranje
Gedurende haar carrière kwam Koster 139 keer uit voor Oranje. Jarenlang was ze aanvoerder van de nationale ploeg. Zo ook tijdens het EK van 2009, waar ze met Nederland de halve finale bereikte.

Manager vrouwenvoetbal bij Ajax
Koster is sinds 2017 werkzaam bij Ajax als manager vrouwenvoetbal. Daarnaast verschijnt ze zowel bij FOX Sports als de NOS regelmatig op de televisie als analist. Na haar loopbaan werd er door Iris Koppe een biografie uitgebracht over Koster: Nooit meer Buitenspel. Koster heeft een relatie met haar vriend Niels Al, met wie ze een dochter heeft.

Daphne Koster-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Daphne Koster

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties