Kaagman beslist Nederlands onderonsje; Miedema opnieuw belangrijk

Inessa Kaagman in actie namens Brighton & Hove Albion
Inessa Kaagman in actie namens Brighton & Hove Albion Foto: © Pro Shots

De Nederlandse voetbalster in de Women's Super League waren afgelopen weekend op dreef. Drie OranjeLeeuwinnen wisten zichzelf op het scorebord te zetten.

Inessa Kaagman was met een benutte penalty in de 25ste minuut beslissend voor Brighton & Hove Albion in het duel met Manchester United, waar Jackie Groenen speelt.

In Bristol was Vivianne Miedema opnieuw belangrijk met twee doelpunten Zij scoorde in het duel tussen Bristol City en Arsenal zowel de 1-0 na vier minuten als de 4-0 na 65 minuten.

Ook Daniëlle van de Donk kwam voor Arsenal op het scorebord. In de blessuretijd van de eerste helft verdubbelde zij de voorsprong waardoor er met een stand van 2-0 gerust werd. Bij Arsenal stond ook OranjeLeeuwin Jill Roord nog op het veld, zij kwam niet tot scoren.

Door de 0-4 overwinning stijgt Arsenal één plekje op de ranglijst en daalt Manchester United één plekje, aangezien de ploeg van Groenen punten liet liggen. De twee staan nu gelijk in punten (38), maar Arsenal heeft één wedstrijd minder gespeeld. Het gat met de nummers één en twee, Chelsea en Manchester City, is respectievelijk twaalf en tien punten. Wel hebben beide ploegen één wedstrijd meer gespeeld dan Arsenal.

In Londen kreeg Tottenham Hotspur Manchester City op bezoek. De nummer twee van de competitie was een maatje te groot voor de ploeg van Siri Worm. Tottenham verloor dit duel met 0-3.