Miedema, Roord en Van den Donk naar halve finale FA Cup

Arsenal heeft met een ruime overwinning op Tottenham Hotspur de halve finale van de FA Cup bereikt. In de Noord Londense derby stonden Vivianne Miedema en Daniëlle van den Donk in de basis bij Arsenal en Siri Worm bij Tottenham Hotspur.

Het duurde lang voordat er gescoord werd in London. Pas in de 72e wist Jordan Nobbs het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Een minuut ernaar verdubbelde Lisa Evans de score. Daar bleef het niet bij. In de 85e en 90e minuut wist Evans ook haar tweede en derde doelpunt van de avond te maken waardoor Arsenal met 4-0 wist te winnen.

Van den Donk mocht na twee invalbeurten in de competitie in de basis beginnen en speelde negentig minuten. Ook Miedema begon in de basis, maar werd een kwartier voor tijd van het veld gehaald. Jill Roord zat niet bij de wedstrijdselectie. Bij Tottenham Hotspur mocht Worm negentig minuten spelen. Haar teamgenoot Alex Morgan moest de hele wedstrijd vanaf de bank bekijken en moet dus nog wachten op haar debuut.

De overige drie kwartfinales worden morgenmiddag gespeeld. De halve finale worden 30 september en 1 oktober gespeeld. Daarin neemt Arsenal het op tegen de winnaar van het duel tussen Leicester City en Manchester City.