SAMENVATTING | ADO Den Haag wint in eigen huis ruim van PEC Zwolle

Op liz rijsbergen ado den haag 5fae360ebfd14
Op liz rijsbergen ado den haag 5fae360ebfd14 Foto: © Orange Pictures

ADO Den Haag tegen PEC Zwolle werd gisteren ruim gewonnen door de Haagse dames. In Den Haag werd het 3-0. Dankzij de overwinning blijft ADO de aansluiting houden met FC Twente, die morgen nog in actie komt, en wordt de achterstand van PEC Zwolle op SC Heerenveen vergroot naar vier punten.

Al in de vijfde minuut kwam ADO in het Cars Jeans stadion op voorsprong. Vanuit een strafschop schoot Gwyneth Hendriks de 1-0 binnen. PEC Zwolle probeerde wel aan te vallen, maar ADO had de overhand en kwam vlak na rust op 2-0 voorsprong dankzij Jaimy Ravensbergen.

Inmiddels had de doelvrouw van PEC Zwolle zich moeten laten wisselen nadat ze zich overstrekte, hierdoor maakte Tirsa Postma haar eerste minuten van dit seizoen. Tien minuten voor tijd was er nog een blessuregeval aan de Zwolse kant, waardoor Jill Diekman haar debuut mocht maken. In de blessuretijd wist ADO ook nog via Anne Sellies het derde doelpunt van de avond te maken.

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd hieronder.