Ajax en PEC Zwolle treffen elkaar in oefenduel: zege voor Ajax

Marjolijn van den Bighelaar in het shirt van Ajax
Marjolijn van den Bighelaar in het shirt van Ajax Foto: © Orange Pictures

De competitie ligt momenteel stil vanwege de interlandperiode. Om toch het ritme te behouden, speelden Ajax en PEC Zwolle vrijdag een oefenduel.

In Zwolle was de Amsterdamse ploeg uiteindelijk met 5-0 te sterk. Binnen vijf minuten werd de score geopend door de speelsters van trainer Danny Schenkel. Vanity Lewerissa kreeg eerst een grote kans, maar zag keepster Nienke Olthof knap redding brengen. Een minuut later was het alsnog raak voor Marjolijn van den Bighelaar.

Niet veel later werd de marge verdubbeld door Quinty Sabajo. Binnen het kwartier stond de 3-0 ook al op het scorebord, wederom was Van den Bighelaar trefzeker. De Amsterdamse aanvoerster kreeg vervolgens ook nog een mogelijkheid om haar hattrick te completeren.

Haar penalty trof echter de paal en dus bleef het na 45 minuten 3-0. Na de pauze breidde Ajax de voorsprong uit. Eshly Bakker maakte de vierde Amsterdamse goal en na iets meer dan een uur spelen deed ook Manique de Vette een duit in het zakje.

PEC Zwolle kreeg in de laatste tien minuten nog twee aardige kansen via Evi Maatman en Maxime Bennink, maar zij stuitten op Ajax-keepster Claire Dinkla. Mede daardoor bleef het uiteindelijk 5-0 voor Ajax.