Beerensteyn met Bayern onderuit: Chelsea naar finale Champions League

Lineth beerensteyn chelsea bayern munchen 608eac652839d
Lineth beerensteyn chelsea bayern munchen 608eac652839d Foto: © Pro Shots

Chelsea is de andere finalist in de UEFA Women's Champions League. De Engelse ploeg won zondagmiddag met 4-1 van Bayern München.

Lineth Beerensteyn begon in de basis bij Bayern München en zag hoe Chelsea snel naar voren drukte. De Duitse ploeg zette er wel wat tegenover, maar Chelsea hield stand. De eerste grote kans was voor Pernille Harder. De Deense schoot echter over.

Na elf minuten was het raak voor Chelsea. Fran Kirby vond Sam Kerr, die vervolgens de bal weer bij Kirby kreeg. De aanvalster schoot de 1-0 binnen. Bayern moest daardoor weer een tandje bijzetten en dat gebeurde ook. Sarah Zadrazil krulde de bal op fraaie wijze binnen en tekende voor de gelijkmaker.

Vlak voor rust kwam Chelsea wederom op voorsprong. Ji So-Yun trof de muur met haar vrije trap en werkte de rebound alsnog binnen. Daardoor ging de Engelse ploeg aan de leiding. Na de pauze schoot Bayern uit de startblokken in de jacht op de gelijkmaker. Die viel echter niet meer.

Sterker nog, Chelsea kreeg meer en meer de overhand. Bayern kreeg nog wel wat kansjes, maar de Engelse defensie was stabiel. In de slotfase gooide Chelsea het duel op slot. Pernille Harder maakte in de 84e minuut de 3-1. Daarmee kwam de ploeg op voorsprong over twee duels en in de 95e minuut kwam de beslissing.

Kirby maakte de 4-1 in de blessuretijd en schoot daarmee Chelsea naar de finale. Daarin is het FC Barcelona van Lieke Martens op 16 mei de tegenstander.