Bristol VR1 wint wel, maar moet uit ander vaatje tappen

Bristol VR1 begon tegen Barendrecht VR1 erg chaotisch de dames stonden niet helemaal goed. In het begin waren er ook veel kansen voor Barendrecht via de zijkanten van het veld. Naarmate de speelminuten ging het een stukje beter, we gingen positioneel beter staan en creëerden daardoor meer kansen.

Achterin stond het beter en kreeg Barendrecht steeds minder kansen. Bristol VR1 kwam dan ook op een voorsprong van 4-1 voor de rust. Onze doelpunten werden gemaakt door Rivke de Draaijer (2x), Tessa van Diest en Angelique Hage.

Bij de rust hebben we nog een paar verbeterpunten besproken. Toen we startten met de tweede helft speelden we goed en zochten steeds het doel van de tegenstander op, we bleven ook in de tweede helft kansen creëren en scoorden nog twee doelpunten. Deze zijn gemaakt door Griffith Vaissaire en Angelique Hage. Toch ging het in de laatste fase weer chaotischer en sloeg de vermoeidheid toe.

Hierdoor kon Barendrecht ook nog twee keer scoren. We hadden meer tegendoelpunten gehad, maar de teamgenoten moeten blij zijn dat we beschikken over de beste keepster Jade Massing. Dankzij haar goede reddingen bleef het maar bij drie tegentreffers.

Komende drie wedstrijden zal er uit een heel ander vaatje getapt moeten worden. Het spel zal dan aanzienlijk beter moeten om Feyenoord 2, Brabantia (beker) en de huidige koploper Mazzelstars te kunnen verslaan.

Het tweede team van de vrouwen speelde gelijktijdig tegen Mazzelstars 2. Het was de kraker tussen de nummer 1 en 2 van de ranglijst, in het Topsportcentrum Rotterdam. Bristol VR22 kwam al vrij snel op een achterstand, maar deze werd vrij snel gecorrigeerd. Beiden teams wisten snel het net te vinden waarbij drie minuten voor tijd de stand 3-2 was voor Bristol VR2. Echter het team uit Zoetermeer kon toch nog de gelijkmaker binnen schieten. Uiteindelijk eindstand 3-3.