Champions League krijgt nieuwe winnaar: titelhouder Lyon uitgeschakeld

Olympique lyon paris saint germain 607d1bdb36158
Olympique lyon paris saint germain 607d1bdb36158 Foto: © Pro Shots

Na vijf jaar achter elkaar de UEFA Women's Champions League te hebben gewonnen, zit die prijs er dit seizoen niet in voor Olympique Lyon.

De titelhouder werd zondag uitgeschakeld door Paris Saint-Germain. De tweede kwartfinale tussen de twee Franse ploegen werd uitgesteld vanwege coronagevallen en werd daarom gisteren gespeeld. Olympique Lyon ging het duel in met een 1-0 voorsprong uit de eerdere wedstrijd.

Toen de titelhouder na vier minuten op 1-0 kwam via Catarina Macario, leek het een lastig verhaal te worden voor Paris Saint-Germain. De club uit Parijs liet zich echter niet uit het veld slaan en kreeg de meeste kansen. Na 25 minuten was het dan ook raak. Grace Geyoro zette de 1-1 op het scorebord.

In het restant van de eerste helft waren er wat kansjes over en weer, maar gescoord werd er niet meer. In het begin van de tweede helft was Paris Saint-Germain de gevaarlijkere ploeg. Uiteindelijk betaalde dat zich ook uit. Lyon-captain Wendie Renard maakte een eigen goal en daarmee de 1-2.

Daarmee moest Olympique Lyon aan de bak en in de laatste twintig minuten zette Lyon alles op alles. Een goal viel er echter niet meer, waardoor Paris Saint-Germain op uitgoals doorgaat naar de halve finales. Daarin is het FC Barcelona van Lieke Martens de tegenstander.