FC Twente verslaat PSV en pakt koppositie in strijd om landstitel

Fc twente psv 608e95f195c30
Fc twente psv 608e95f195c30 Foto: © Pro Shots

FC Twente heeft drie punten en daarmee de koppositie gepakt in de strijd om de landstitel. Zondagmiddag werd in Enschede PSV verslagen. De ploeg van trainer Tommy Stroot bleek met 2-1 te sterk.

FC Twente begon enorm fel aan de wedstrijd en zat er vol bovenop bij PSV. Het eerste gevaar volgde na vijf minuten, maar gescoord werd er niet. Fenna Kalma deed na een kwartiertje een volgende poging. Sari van Veenendaal kon makkelijk redding brengen.

Aan de andere kant was Naomi Pattiwael gevaarlijk namens PSV. De aanvalster leek op weg naar de goal, maar werd afgestopt door een fraaie tackle van Sisca Folkertsma. Uiteindelijk volgden er wat kansjes over en weer en na 35 minuten spelen was het raak.

FC Twente verdedigde slecht uit en daardoor kreeg Pattiwael de mogelijkheid om de 1-0 te maken. De aanvalster maakte geen fout en opende de score. Vlak voor rust stond de 1-1 echter alweer op het scorebord, Na kansjes voor Suzanne Giesen en Kalma was het Renate Jansen die de gelijkmaker maakte.

Haar corner vloog er in een keer in, wat de PSV-verdediging te verwijten viel. Drie Eindhovense speelsters én keepster Van Veenendaal bleven staan, waardoor de bal zo in het doel belandde. Daardoor stond het na 45 minuten spelen 1-1.

Na de pauze was de eerste poging van Giesen. Haar poging ging naast. Een schot van Eindhovense zijde was een prooi voor Van Domselaar. Beide ploegen gingen vol voor de overwinning en dat betekende een enerverende wedstrijd, waarin het niveau echter niet altijd even hoog was.

Onder andere Renate Jansen en Stolze waren namens FC Twente gevaarlijk. Laatstgenoemde kon alleen op doel af, maar Van Veenendaal bracht redding. Uiteindelijk werd het in de 73e minuut 2-1. Rieke Dieckmann bezorgde FC Twente de drie punten.

De Duitse schoot via de handen van Van Veenendaal de bal in de hoek. De Tukkers hielden daarna stand, mede doordat Bente Jansen een bal van de lijn haalde. Zodoende wint FC Twente met 2-1, waardoor de ploeg nu de koploper is in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Scoreverloop:
36' 0-1 Naomi Pattiwael
41' 1-1 Renate Jansen
72' 2-1 Rieke Dieckmann