Martens-loos FC Barcelona voor het eerst in 758 dagen onderuit

FC Barcelona is al kampioen van Spanje, maar ongeslagen bleef de ploeg toch niet. Na 28 zeges op rij in de competitie, werd er dinsdagavond verloren van Atlético Madrid.

De Spaanse kampioen trad zonder Lieke Martens aan tegen Atléti, waar Merel van Dongen in de basis stond. Martens heeft een paar dagen vrijaf gekregen na het slopende schema van FC Barcelona, dat afgelopen weekend de derde prijs van het seizoen won.

Amanda Sampedro opende al na twaalf minuten de score namens Atlético Madrid. Niet veel later tekende Bruna Vilamala voor de gelijkmaker, waarna Asisat Oshoala FC Barcelona voor het eerst op voorsprong zette. In de tweede helft volgde een spektakelstuk.

Twee goals van Emelyne Laurent betekenden de voorsprong voor de club uit Madrid. Met nog een kwartier op de klok tekende Marta Torrejón voor de 3-3, maar uiteindelijk trok Atlético toch nog aan het langste eind. Deyna Castellanos maakte de winnende goal.

Zodoende kwam er na 28 overwinningen op rij in de competitie, wat neerkomt op 758 dagen, een einde aan de zegereeks van FC Barcelona. Kampioen is de ploeg al, maar ongeslagen dus niet meer.