Oranje O19 slaagt er niet in opnieuw zege te boeken op Mexico

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O19 is er dinsdag niet in geslaagd om voor de tweede keer te winnen van Mexico. Waar de ploeg van coach Roos Kwakkenbos zaterdag nog met 7-0 won, werd er dinsdag met 2-1 verloren.

De Mexicaanse leeftijdsgenoten zorgden enkele keren voor gevaar, maar het was Oranje O19 dat op voorsprong kwam. Na 21 minuten werkte Shi-jona Martina de bal achter de Mexicaanse doelvrouw Natalia Acuna. Zeven minuten later zorgde Paola Garcia voor de gelijkmaker.

In de tweede helft stichtte de ploeg van Kwakkenbos vrijwel geen gevaar. Aan Mexicaanse zijde lukte dat wel. Na 71 minuten dook Garcia opnieuw op voor het Nederlandse doel en maakte haar tweede treffer van de middag. Oranje O19 zette alles op alles voor de gelijkmaker, maar die bleef uit.

De jonge Leeuwinnen wonnen na afloop van de wedstrijd nog wel de penaltyserie met 4-3. Het tweeluik tegen Mexico gold als voorbereiding op de eerste kwalificatieronde voor het EK 2022 in Tsjechië. Oranje O19 is ingedeeld in een groep met Schotland, Oostenrijk en Oekraïne. Het kwalificatietoernooi wordt van 20 tot en met 26 oktober 2021 in Nederland gespeeld.