PSV sluit 2020 winnend af met overwinning op SC Heerenveen

Op psv sc heerenveen 5fdf6cc9909ca
Op psv sc heerenveen 5fdf6cc9909ca Foto: © Orange Pictures

PSV heeft 2020 winnend afgesloten. In de laatste Eredivisie-wedstrijd van het jaar wonnen de Eindhovenaren met 2-0 van SC Heerenveen, door doelpunten van Kayleigh van Dooren en Joëlle Smits.

Het spel golfde veel op en neer op PSV Campus De Herdgang, al was de thuisploeg wel de sterkste partij. In de zeventiende minuut kwam de ploeg van interim-trainer Rick de Rooij dan ook op voorsprong. Op aangeven van Ellie Jean schoot Kayleigh van Dooren binnen. Niet veel later waren er twee grote kansen voor Esmee Brugts. De jonge aanvalster schoot haar eerste poging via de lat in de handen van goalie Charetha Okken.

Aan de andere kant deed Zoï van de Ven een poging namens SC Heerenveen. De middenveldster schoot naast, net zoals Van Dooren even later uit een grote kans. Daardoor bleef het bij rust 1-0.

In de tweede helft kwam SC Heerenveen beter in het spel, al was PSV ook nog gevaarlijk. Zo was Smits dichtbij, maar werd haar poging van de lijn gehaald door Roos van der Veen. Captain Tiny Hoekstra kreeg aan de overkant van het veld een grote mogelijkheid, daar bracht Sari van Veenendaal redding op. Niet veel later schoot Van de Ven over.

Uiteindelijk werd het nog 2-0 voor PSV. Eerst schoot Smits naast, maar niet veel later was het wel raak op aangeven van, wederom, Jean. Daardoor werden uiteindelijk de drie punten veiliggesteld door de Eindhovense ploeg, die als tweede de winterstop ingaat.