PSV wint Lichtstadderby van FC Eindhoven en bekert verder

PSV heeft ten koste van FC Eindhoven de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt. De Lichtstadderby werd overtuigend gewonnen door de ploeg van trainer Sander Luiten: 6-1.

De huidige koploper van de Eredivisie begon sterk en kwam binnen een kwartier op een 3-0 voorsprong. Kayleigh van Dooren opende de score, waarna Katja Snoeijs voor de 2-0 tekende. Het derde doelpunt kwam ook op naam van de spits. Voor rust deed FC Eindhoven nog wat terug, waardoor beide teams met een 1-3 stand aan de thee gingen.

Na de rust had de ploeg van trainer Luiten het overwicht. Enorm veel kansen werden gecreëerd door PSV. Van Dooren zorgde voor de vierde PSV-goal na een voorzet van Smits. Laatstgenoemde zorgde zelf voor de 1-5. Het slotakkoord was voor Jeslynn Kuijpers. De aanvalster schoot raak op aangeven van Snoeijs: 1-6.