Van der Gragt maakt met Barcelona gehakt van Atlético in Clásico

FC Barcelona mag zich voorlopig koploper van Spanje noemen. De Catalanen zegevierden zaterdag in de Clásico tegen Atlético Madrid: 6-1.

Stefanie van der Gragt begon in de basis bij FC Barcelona en zag Atlético Madrid, waar Sari van Veenendaal de gehele wedstrijd op de bank bleef, razendsnel op voorsprong komen. Al in de tweede minuut maakte Amanda Sampedro de 0-1.

FC Barcelona knokte zich onder toeziend oog van een uitverkocht Estadi Johan Cruyff terug. Sterker nog: Van der Gragt en co maakten gehakt van Atléti. Jenni Hermoso, die een verleden heeft bij de club uit Madrid, maakte in de achtste minuut de gelijkmaker vanaf de penaltystip.

Twintig minuten later maakte Mariona Caldentey de 2-1, waarna het hard ging. Laia Aleixandri maakte een eigen doelpunt en zorgde zo voor een ruimere marge voor FC Barcelona. Asisat Oshoala bepaalde de ruststand vervolgens op 4-1.

Na rust was het opnieuw snel raak. Oshoala scoorde een fraaie goal en zorgde zo voor een monsterscore. Een eigen doelpunt van Silvia Meseguer, die de bal binnen tikte na een actie van Caroline Graham Hansen, bepaalde de eindstand op 6-1.

Door de monsterzege stijgt FC Barcelona naar de eerste plaats in de Primera División. Voor Barcelona en Atlético Madrid staat er nu een UEFA Women's Champions League-wedstrijd op het programma. Barça treft Juventus, Atléti neemt het op tegen Spartak Subotica.

Scoreverloop: 2' 0-1 Sampedro, 8' 1-1 Hermoso (p.), 28' 2-1 Mariona, 34' 3-1 Aleixandri (e.d.), 45+1' 4-1 Oshoala, 47' 5-1 Oshoala, 75' 6-1 Meseguer (e.d.)