VIDEO | FC Twente begint goed met monsteroverwinning op VV Alkmaar

Op fc twente vv alkmaar goal 612924cc27869
Op fc twente vv alkmaar goal 612924cc27869 Foto: © Orange Pictures

Regerend landskampioen FC Twente is het nieuwe seizoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen uitstekend begonnen. De Tukkers zetten vrijdagavond een monsterscore neer tegen VV Alkmaar: 8-0.

In De Grolsch Veste opende Kayleigh van Dooren de score. De middenveldster, die deze zomer overkwam van PSV, schoot al na vijf minuten raak. Bente Jansen verdubbelde niet veel later de marge. Nog voor rust kwam de ploeg van trainer Robert de Pauw op een 4-0 voorsprong. Fenna Kalma benutte een penalty en ook Anna-Lena Stolze was trefzeker.

Na de pauze sloeg Renate Jansen tweemaal toe. In de 51e en 58e minuut kon de aanvalster juichen. Invalster Jarne Teulings zorgde voor de 7-0. Het slotakkoord kwam op naam van Kalma, die haar tweede doelpunt van de avond maakte en daarmee ook de achtste treffer van FC Twente.

Scoreverloop:
5' 1-0
Kayleigh van Dooren
12' 2-0 Bente Jansen
38' 3-0 Fenna Kalma (p.)
44' 4-0 Anna-Lena Stolze
51' 5-0 Renate Jansen
58' 6-0 Renate Jansen
63' 7-0 Jarne Teulings
87' 8-0 Fenna Kalma