VIDEO | Martens belangrijk voor ongeslagen en oppermachtig Barcelona

Lieke Martens
Lieke Martens Foto: © Pro Shots

Lieke Martens en FC Barcelona zijn nog steeds op winnende koers in de Primera División. Nadat er afgelopen week met 6-0 gewonnen werd van Real Betis, heeft de Spaanse topclub zestien van de zestien wedstrijden gewonnen.

Martens was belangrijk voor FC Barcelona in het treffen met Real Betis. De aanvalster begon in de basis en zag hoe Mapi León en Alexia Putellas snel toesloegen. In de tiende en elfde minuut van de wedstrijd was het raak.

Pas in de tweede helft liep FC Barcelona uit. Aitana Bonmati zorgde voor de 3-0, waarna Martens een belangrijke bal op Jenni Hermoso gaf. Ook zij pikte vervolgens een doelpuntje mee. Zo'n tien minuten later was Martens opnieuw de aangever, ditmaal op Patri Guijarro.

Een benutte penalty van Hermoso, die inmiddels op veertien competitietreffers staat, betekende uiteindelijk een 6-0 uitslag. Daardoor staat FC Barcelona na zestien gewonnen wedstrijden op 48 punten. De voorsprong op nummer twee Levante is al zeven punten en FC Barcelona heeft ook nog eens drie wedstrijden tegoed.