VIDEO | Martens en co zetten grote stap richting halve finale CL

Fc barcelona manchester city 605b5bcd751ac
Fc barcelona manchester city 605b5bcd751ac Foto: © Pro Shots

Lieke Martens en FC Barcelona hebben woensdagmiddag een grote stap richting de halve finale van de UEFA Women's Champions League gezet. Manchester City werd met 3-0 verslagen.

Martens begon op de bank en zag vanaf daar hoe FC Barcelona veel feller was dan City. De Catalanen zaten er vol bovenop en kregen veel kansen. Zo waren Caroline Graham Hansen en Asisat Oshoala enkele keren gevaarlijk.

Na twee goede kansen voor Manchester City, maakte Oshoala de openingsgoal namens Barça. Uit een vrije trap van Mariona schoot de spits de bal achter keepster Ellie Roebuck. Die treffer bepaalde ook de ruststand op 1-0.

Na de pauze was FC Barcelona wederom de betere partij. Vlak na rust verdubbelde de Spaanse ploeg de marge. Mariona benutte een penalty die werd gegeven na een overtreding op Oshoala.

Een paar minuten later kreeg Manchester City dé mogelijkheid om het duel weer spannend te maken, nadat de bal op de stip ging. Chloe Kelly's poging werd echter een prooi voor Sandra Paños. Na een uur spelen kwam Martens binnen de lijnen en zag hoe City wat aan begon te dringen.

Uiteindelijk hield Paños haar doel schoon en werd er aan de andere kant nog wel gescoord. Jennifer Hermoso, net weer fit na een blessure, bepaalde de eindstand op 3-0. Volgende week staat de return in Manchester op het programma.