VIDEO | PSV deelt concurrent Ajax dreun uit met nipte overwinning

Psv goal team 60525cf1ef6ba
Psv goal team 60525cf1ef6ba Foto: © Pro Shots

PSV heeft woensdagavond de voorsprong op concurrent Ajax vergroot met drie punten. De Eindhovenaren waren in eigen huis te sterk met 2-1. De goals kwamen op naam van Romée Leuchter (2) en Marjolijn van den Bighelaar.

Leuchter was binnen het kwartier gevaarlijk namens de thuisploeg. De aanvalster schoot echter recht op doelvrouw Lize Kop af, die daardoor makkelijk redding kon brengen. Aan de andere kant kreeg Van den Bighelaar een kans. Sari van Veenendaal tikte haar poging net naast, maar de vlag ging al omhoog wegens buitenspel.

PSV was in de openingsfase de betere partij, al waren beide clubs enorm slordig. De topper werd daardoor erg chaotisch. Namens de ploeg van trainer Rick de Rooij waren er mogelijkheden voor Amy Harrison en Joëlle Smits. Laatstgenoemde kreeg een grote kans, nadat Kop uit positie was bij een corner. Smits kopte uiteindelijk over een leeg doel heen.

Vlak voor rust kwamen de Eindhovenaren toch nog op voorsprong. Bij Ajax was de verdediging niet helemaal scherp, waardoor PSV een aanval over veel schijven kon uit uitspelen. Leuchter was het eindstation van een voorzet van Smits: 1-0. Aniek Nouwen kreeg nog een kansje op de tweede goal voor de pauze, maar haar poging met het hoofd zorgde voor weinig gevaar.

De ploeg van trainer De Rooij kwam na de rust scherper uit de kleedkamers dan Ajax en dat betaalde zich uit met de 2-0. Leuchter had een fraaie actie in huis: de aanvalster draaide weg bij haar directe tegenstander en rondde goed af. De 20-jarige jeugdinternational kreeg in de 66e minuut nog een mogelijkheid om haar hattrick de completeren, maar Kop bracht uiteindelijk toch nog redding.

Ajax zette vervolgens een tandje bij, in de jacht naar de aansluitingstreffer. Van den Bighelaar schoot naast en een vrije trap van Sherida Spitse bleek een makkelijke prooi voor keepster Sari van Veenendaal. Aan de andere kant was Smits nog enkele keren dichtbij. In de 84e minuut kreeg de spits een grote kans op de derde PSV-goal.

Linda Bakker bracht op de lijn redding namens de ploeg van trainer Danny Schenkel. In de slotfase zette Ajax alles op alles om zo dichterbij te komen. Invalster Chasity Grant schoot net over. In de extra tijd was het alsnog raak via Van den Bighelaar, maar uiteindelijk bleven de drie punten in Eindhoven: 2-1.

Opstelling PSV: Van Veenendaal, Rodriguez, Van den Berg, Nouwen, Levels, Biesmans, Brugts (87' Van Dooren), Harrison, Leuchter (77' Pattiwael), Smits, Kuijpers (90' Jean)

Opstelling Ajax: Kop, Van der Most (46' Verhoeve), Van der Gragt, Doorn (69' De Sanders), L. Bakker, Munsterman, Pelova, Spitse, Van den Bighelaar, Tromp (84' Sabajo), E. Bakker