VIDEO | PSV wint bekerfinale en pakt eerste prijs in clubhistorie

PSV na de bekerwinst
PSV na de bekerwinst Foto: © Pro Shots

PSV heeft zaterdagavond de eerste prijs in de clubhistorie gepakt. De TOTO KNVB Beker viel na een 1-0 overwinning op ADO Den Haag ten prooi aan de ploeg van trainer Rick de Rooij.

PSV creëerde de eerste kans van de wedstrijd. Aniek Nouwen, die haar laatste wedstrijd voor de club speelde, schoot naast. Het volgende moment was voor ADO Den Haag. De bal ging op de stip na een bizarre handsbal van Janou Levels.

De verdedigster appelleerde na een handsbal van Jannette van Belen en kreeg daarbij zelf de bal op haar hand. Scheidsrechter Shona Shukrula gaf daarna een penalty aan ADO Den Haag. Gwyneth Hendriks wist de strafschop niet te benutten: Sari van Veenendaal bracht redding.

Het spel golfde vervolgens op en neer, al was ADO Den Haag wel de sterkere partij. Na een halfuur spelen leek de ploeg op 1-0 te komen, maar de goal van Jaimy Ravensbergen werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarna kwam PSV op voorsprong. Naomi Pattiwael vond Joëlle Smits, die de bal achter Barbara Lorsheyd kopte.

In de tweede helft ging ADO Den Haag op jacht naar de gelijkmaker. Een vrije trap van Hendriks werd knap gered door Van Veenendaal. De doelvrouw hield haar ploeg met meerdere reddingen op de been. Zo kopte ze een kopbal net over. PSV verdedigde vooral de voorsprong en loerde op de uitbraak.

Die vond in de 68e minuut plaats. Pattiwael wist Smits te bereiken maar de clubtopscorer, die deze zomer naar VfL Wolfsburg vertrekt, schoot verrassend genoeg naast. Die misser had uiteindelijk geen gevolgen mee. PSV hield stand en daardoor was de treffer van Smits in de eerste helft genoeg om de TOTO KNVB Beker binnen te slepen. Het is de eerste prijs in de historie van PSV.

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Nelemans, Verspaget, Hendriks, Raaijmakers, IJzerman, Boshuizen, Noordam, Rijsbergen (76' Obispo), Van Belen (80' Van Raay), Ravensbergen

Opstelling PSV: Van Veenendaal, Coolen (46' Rodriguez), Nouwen, Van den Berg, Bross, Biesmans, Brugts, Levels, Pattiwael (84' Carreras), Smits, Leuchter (90+' Van Dooren)