VV Alkmaar verslaat SC Heerenveen in spannend Eredivisie Cup-duel

Op excelsior vv alkmaar goal juichen team 604296f58d56a
Op excelsior vv alkmaar goal juichen team 604296f58d56a Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen heeft de Eredivisie Cup afgesloten met een nederlaag. VV Alkmaar bleek vrijdagavond met 4-3 te sterk voor de ploeg van trainer Roeland ten Berge.

SC Heerenveen begon goed aan het duel. Na zes minuten stond de 1-0 op het scorebord, nadat Kelly Zeeman een hoekschop van Zoï van de Ven binnen kopte. Niet veel later kreeg Nikée van Dijk een grote kans, maar zij schoof de bal net langs de paal.

Na een halfuur spelen maakte VV Alkmaar via Sanne Koopman de gelijkmaker. Dit was tevens de ruststand. SC Heerenveen kwam in de tweede helft wederom op voorsprong, ditmaal via Kirsten van de Westeringh. Vervolgens draaide VV Alkmaar het helemaal op.

Via Maudy Stoop, Emmeke Henschen en Simone Hand stond er na 80 minuten spelen 2-4 op het scorebord. Vlak voor tijd maakte Van de Westeringh nog wel de derde Friese treffer, maar op gelijke hoogte kwam SC Heerenveen niet meer.

Scoreverloop:
6' 1-0 Kelly Zeeman
28' 1-1 Sanne Koopman
61' 2-1 Kirsten van de Westeringh
66' 2-2 Maudy Stoop
73' 2-3 Emmeke Henschen
80' 2-4 Simone Hand
84' 3-4 Kirsten van de Westeringh