Zweden zorgt voor grote stunt met ruime zege op Verenigde Staten

Zweden olympische spelen verenigde staten 60f7f6343de8c
Zweden olympische spelen verenigde staten 60f7f6343de8c Foto: © Pro Shots

Zweden heeft in de eerste wedstrijd op de Olympische Spelen voor een grote stunt gezorgd. De ploeg van bondscoach Peter Gerhardsson versloeg Amerika met 3-0.

Stina Blackstenius was een van de uitblinkers aan Zweedse zijde. Op aangeven van Sofia Jakobsson opende zij na 25 minuten spelen de score. De Verenigde Staten leken geen schim van zichzelf en werden vooral op het middenveld overrompelt door de Zweedse ploeg.

'Team USA' trof op slag van rust nog wel de paal, maar zag vervolgens Blackstenius in de 54e minuut haar tweede doelpunt van de wedstrijd maken. De genadeklap viel zo'n twintig minuten voor tijd. Christen Press raakte de paal en aan de andere kant was het wel raak.

Lina Hurtig zorgde voor de 3-0 en daarmee voor de eerste drie punten voor Zweden. De Verenigde Staten, die 44 wedstrijden ongeslagen waren, moeten in de komende wedstrijden aan de bak om hun favorietenrol waar te maken.