Jill Roord

Jill Roord is een Nederlandse voetbalster die sinds de zomer van 2019 de clubkleuren van Arsenal verdedigt. De international van Oranje speelde in het verleden bij het Duitse Bayern München en FC Twente. Roord is de dochter van voormalig profvoetballer René Roord.

Roord breekt door bij FC Twente
Roord maakte haar eerste stappen als voetbalster bij het Twentse amateurbolwerk Quick’20, waar ze in 2012 werd opgepikt door FC Twente. In haar eerste seizoen kwam Roord tot slechts vijf duels, maar in de jaren daarna groeide de aanvallende middenvelder uit tot een steunpilaar van FC Twente. In het seizoen 2015/2016 werd Roord met 20 doelpunten in 24 wedstrijden zelfs topscorer van de Eredivisie. Na meer dan honderd duels in het shirt van FC Twente was Roord uitgeleerd en was het tijd voor een transfer.

Arsenal en Bayern München
In april 2017 tekende Roord een tweejarig contract bij Bayern München, de club die haar een jaar daarvoor ook al wilde vastleggen. In Zuid-Duitsland kwam Roord tot 36 duels in de Bundesliga, waarin ze dertien keer het net wist te vinden. Na twee seizoenen vertrok Roord bij Bayern en zette ze haar handtekening onder een verbintenis bij Arsenal, waar ze ploeggenote werd van Vivianne Miedema en Daniëlle van de Donk. Bij de start van het huidige seizoen maakte Roord indruk door in de eerste twee wedstrijden van het seizoen twee keer een hattrick te produceren.

Ontwikkeling bij Oranje
Roord debuteerde op 7 februari 2015 voor het Nederlands elftal. Kort daarna, tijdens de uitzwaaiwedstrijd tegen Estland (7-0) voor het WK 2015, maakte Roord haar eerste treffer voor de Oranje Leeuwinnen. Speelminuten zaten er echter niet in voor Roord tijdens het WK. Twee jaar later was het anders en kreeg Roord wel speeltijd tijdens het EK 2017 in eigen land, waar Oranje de Europese titel greep. Op het WK 2019, dat eindigde met een zilveren plak, maakte Roord in de eerste poulewedstrijd tegen Nieuw-Zeeland in blessuretijd de winnende treffer.

Heeft Roord een vriend?
Niet enkel op het voetbalveld is de knappe Roord populair, want met bijna tweehonderdduizend volgers doet ook haar Instagram het goed. Een vriend heeft Roord echter (nog) niet en ze heeft weleens aangegeven daar ook niet naar op zoek te zijn. Mocht je toch denken geschikt te zijn als nieuwe partner van Roord? Dan geven we je hierbij een tip: ze schijnt van ‘bad boys’ te houden. 

Jill Roord-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Jill Roord

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties