Merel van Dongen

Merel van Dongen is een Nederlandse voetbalster die momenteel onder contract staat bij het Spaanse Atlético Madrid. Daarvoor speelde de verdedigster ook voor Real Betis, Ajax, het universiteitsteam van Alabama en ADO Den Haag.

De Oranje-international begon met voetballen bij SC Buitenveldert, in haar geboortestad Amsterdam. Daarna kwam Van Dongen op amateurniveau ook nog uit voor RKSV Pancratius en Ter Leede, voordat ze in de zomer van 2011 de overstap maakte naar het profvoetbal. ADO Den Haag was haar eerste club.

Amerikaans avontuur
Van Dongen speelde slechts één seizoen in Den Haag, want ze vertrok voor 2,5 jaar naar de Verenigde Staten om te gaan spelen voor het universiteitsteam van Alabama, waar ook voormalig ADO-ploeggenote Pia Rijsdijk onder contract stond. Na drie seizoenen in Amerika en een Bachelor of Arts op zak keerde Van Dongen terug naar Nederland en zette ze haar handtekening bij Ajax.

Van Dongen in Oranje
Met Ajax pakte Van Dongen in de seizoenen 2016/2017 en 2017/2018 de dubbel. Haar prestaties in Amsterdam waren echter niet voldoende om een plek in de selectie van Oranje af te dwingen voor het EK van 2017 in eigen land. Van Dongen was een van de laatste afvallers. Twee jaar later op het WK nam ze revanche. Ze begon als reserve achter Kika van Es maar knokte zich in de loop van het toernooi in de basis en speelde zelfs de verloren finale tegen de Verenigde Staten.

De vriendin van Van Dongen
Van Dongen heeft een relatie met haar vriendin Ana Romero. Van Dongen en haar partner waren bij Ajax al ploeggenoten en deelden later ook bij Real Betis de kleedkamer. In juli 2020 had Van Dongen haar toptransfer te pakken. Ze tekende voor twee seizoenen bij Atlético Madrid.

Ook naast het voetbal is Van Dongen actief. Samen met haar tweelingzus Sanne van Dongen en hun oudere zus Tessel van Dongen opende ze de Koningsspelen, een jaarlijks sportdag voor kinderen in Nederland.

Merel van Dongen-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Merel van Dongen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties