Richard Mank

Richard Mank is sinds de zomer van 2018 de hoofdtrainer van Excelsior. De inwoner van Krimpen aan de Lek stond daarvoor jarenlang langs de lijn als hoofdtrainer van zaterdag derdeklasser VV Dilettant. Deze functie combineerde Mank met die van hoofd jeugdopleiding bij VV Spijkenisse. Bij Excelsior Vrouwen is Mank de opvolger van Sander Luiten, die destijds naar PSV Vrouwen vertrok.

Uitdaging bij Excelsior
Mank was dolgelukkig met de kans die hij kreeg bij het dameselftal van Excelsior. “Ik vind het geweldig om te zien hoe het damesvoetbal wordt gepromoot in Nederland. Als je dan de kans krijgt om zelf aan de slag te gaan bij Excelsior, twee prachtige clubs in deze regio, dan is dat een enorme uitdaging. Ik heb een goed gesprek gehad met Niels Redert en daarna besloten om deze uitdaging aan te gaan”, liet hij na het zetten van zijn handtekening weten.

Opvolger van een interim-trainer
Voor de komst van Mank had Excelsior Vrouwen in de persoon van Ed van Haften een interim-trainer. De club maakte na de komst van Mank bekend dat Van Haften wel verbonden bleef aan Excelsior en zich ging bezighouden met het coördineren van taken.

Carrière
Voordat Mank neerstreek bij de damestak van Excelsior, was hij onder meer werkzaam bij Heerjansdam, Slikkerveer en Argon. Ook verdiende hij zijn sporen in de jeugdopleiding van de KNVB, Ajax, AZ en Almere City. Bij die laatste club stond Mank ook nog als hoofd jeugdopleiding onder contract.

Oprichting vrouwentak Excelsior
Excelsior bestaat sinds 2017 en komt sindsdien ook uit in de Eredivisie Vrouwen. De eerste drie jaar heette de club Excelsior Barendrecht Vrouwen, maar in de zomer van 2020 kwam Barendrecht te vervallen en werd het Excelsior. Met ingang van het seizoen 2020/2021 heeft Excelsior ook een beloftenteam. Dit elftal komt uit in de beloftencompetitie.

Richard Mank-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Richard Mank

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties