Sander Luiten

Sander Luiten

Sander Luiten is een Nederlandse voetbaltrainer die als oefenmeester onder contract stond bij de vrouwen van PSV en daarvoor Excelsior Barendrecht. In de jaren voordat hij hoofdtrainer werd werkte Luiten als hoofddocent voor de KNVB.

Plotseling vertrek bij PSV Vrouwen
Eind november 2020 werd bekend dat Luiten per direct zou vertrekken bij PSV. Persoonlijke omstandigheden lagen ten grondslag aan zijn vertrek, dat insloeg als een bom bij PSV. “We werden verrast door de beslissing van Sander om te stoppen. Dat betreuren en respecteren we”, zei manager vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers daarover in een korte verklaring. Luiten gaf daarop aan zijn besluit niet verder toe te willen lichten.

Strijd om kampioenschap
Luiten volgde in 2018 Nebojsa Vuckovic op bij PSV als eindverantwoordelijke van het dameselftal. In zijn eerste seizoen in Eindhoven streed Luiten met PSV tegen FC Twente om de landstitel. Uiteindelijk ging de schaal naar Enschede.

Corona gooit roet in het eten
In het jaar daarop deed PSV een nieuwe poging om het kampioenschap naar Brabant te halen, maar dit keer gooide corona roet in het eten. PSV ging op dat moment aan kop in de Eredivisie. De KNVB legde de competitie echter stil en besloot ook geen kampioen uit te roepen. Op het moment dat Luiten bekendmaakte weg te gaan bij PSV stond de club tweede met drie punten minder dan koploper Ajax. Zijn taken werden overgenomen door Danny Koevermans en Ovidiu Stinga.

Werkzaamheden bij de KNVB
Voor zijn periode bij PSV was Luiten één seizoen de hoofdtrainer van Excelsior/Barendrecht. Die functie combineerde hij met zijn werkzaamheden bij de Nederlandse voetbalbond als hoofddocent. Daarvoor was Luiten ook onder meer analist/scout bij de Oranje Leeuwinnen, staflid van Oranje Leeuwinnen O19 en videoanalist bij de mannen van Oranje O15.

Inmiddels is Luiten op zoek naar een nieuwe uitdaging in het voetbal.

Sander Luiten-nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties