Sari van Veenendaal

Sari van Veenendaal behoort tot de beste keepsters ter wereld in het vrouwenvoetbal. De sluitpost speelt sinds dit seizoen weer in Nederland en staat onder de lat bij PSV, dat haar overnam van het Spaanse Atlético Madrid. Daarvoor verdedigde Van Veenendaal het doel van Arsenal, FC Twente en FC Utrecht. In september 2019 werd Van Veenendaal in Milaan verkozen tot de beste keepster van de wereld.

Van Veenendaal grijpt haar kans bij FC Twente
Van Veenendaal begon pas laat met keepen en streek in 2008 op achttienjarige leeftijd neer bij FC Utrecht. In de Domstad moest ze twee jaar lang echter genoegen nemen met een bijrol, want Angela Christ was de nummer één bij FC Utrecht. Om die reden vertrok Van Veenendaal in 2010 naar FC Twente, waar Tiffany Loeven haar concurrent werd. Na een blessure bij Loeven greep Van Veenendaal haar kans. En het ging goed in Enschede. FC Twente veroverde dat seizoen de landstitel. In de jaren daarna werd FC Twente meermaals kampioen en pakte het ook de beker, waarna Van Veenendaal aan het einde van seizoen 2014/2015 afscheid nam van de Tukkers.

Van Veenendaal vertrekt naar Arsenal
Arsenal werd haar nieuwe club en Londen de nieuwe thuisbasis. Met The Gunners won Van Veenendaal twee Continental Cups, een FA Cup en werd één keer de landstitel veroverd. Bij Arsenal speelde Van Veenendaal samen met collega-internationals Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Dominique Janssen. Na vier jaar Arsenal was het de hoogste tijd voor wat nieuws.

Atlético Madrid als nieuwe club voor Van Veenendaal
In juli 2019 zette Van Veenendaal haar handtekening onder een contract bij Atlético Madrid, dat uitkomt in de Spaanse Primera División Femenina. In Spanje was Van Veenendaal echter niet altijd zeker van een basisplaats. De periode werd dan ook niet helemaal wat ze ervan verwachtte. Na afloop van het seizoen was Van Veenendaal transfervrij en van die situatie maakte PSV dankbaar gebruik. Van Veenendaal tekende in mei 2020 voor één seizoen in Eindhoven.

Van Veenendaal verkozen tot beste keepster van de wereld
Van Veenendaal begon veelbelovend aan haar Spaanse avontuur, want de transfer naar Atlético verdiende ze na haar verkiezing tot beste keepster ter wereld. Dit had Van Veenendaal onder meer te danken aan een ijzersterk WK in 2019, waar ze als captain van de Oranje Leeuwinnen een grote bijdrage had in het bereiken van de finale. De eindstrijd tegen de Verenigde Staten ging echter wel verloren. Schamele troost: na afloop werd Van Veenendaal wel uitgeroepen tot beste keepster van het toernooi.

Sari van Veenendaal-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Sari van Veenendaal

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties