Shanice van de Sanden

Shanice van de Sanden is één van de snelste voetbalsters die er rondloopt in het vrouwenvoetbal. De Oranje-international staat momenteel onder contract bij VfL Wolfsburg, dat uitkomt in de Duitse Bundesliga en tot de beste ploegen ter wereld behoort. Daarvoor speelde Van de Sanden ook voor het Engelse Liverpool en de Franse topclub Olympique Lyon.

Tot de B1 bij de jongens
Maar zoals vrijwel iedere Nederlandse voetbalster begon ook de carrière van Van de Sanden binnen de landsgrenzen. FC Utrecht plukte haar weg bij de amateurs van SV Saestum, waar ze tot de B1 bij de jongens speelde. Na twee seizoenen in de Domstad vertrok Van de Sanden naar SC Heerenveen, om uiteindelijk bij FC Twente neer te strijken en door te breken. Met de Enschedeërs reeg Van de Sanden de kampioenschappen aaneen en veroverde ze ook de KNVB Beker, door in de finale met Ajax af te rekenen. De watervlugge aanvalster nam in deze eindstrijd een treffer voor haar rekening.

Het salaris van Van de Sanden
In 2016 maakte ‘Sjaan’ de overstap van FC Twente naar Liverpool. Na twee seizoenen in Engeland, tekende Van de Sanden na het gewonnen EK van 2017, een driejarige verbintenis bij Olympique Lyon, de Franse winnaar van de Champions League en één van de grootste clubs in het vrouwenvoetbal. Dankzij die transfer behoorde Van de Sanden ook tot de best betaalde voetbalsters, want volgens The Irish Times loog het salaris van de buitenspeler er met een dikke anderhalve ton niet om.

Van de Sanden schittert in de Champions League
Haar grootste succes in Frankrijk beleefde Van de Sanden tegen haar huidige werkgever. In de finale van de UEFA Women’s Champions League had Van de Sanden met drie assists een groot aandeel in de 4-1 zege van Olympique Lyon op VfL Wolfsburg. Een jaar later was het wederom raak voor Lyon en Van de Sanden. Dit keer werd FC Barcelona, mede dankzij twee assists van Van de Sanden, met 4-1 aan de kant gezet. Een jaar later veroverde Lyon voor de derde keer op rij de Champions League, door wéér VfL Wolfsburg te verslaan. Bij die club tekende ze in september 2020 een tweejarige verbintenis.

Oranje Leeuwinnen
Van de Sanden maakte op 14 december 2008 haar debuut in het Nederlands elftal en inmiddels staat de teller op 78 interlands. Met de Oranje Leeuwinnen wist Van de Sanden in 2017 de Europese titel te veroveren. Tijdens dat toernooi maakte ze de enige goal in de openingswedstrijd tegen Noorwegen. Ook op het WK van 2019 was Van de Sanden van de partij, maar toen moest ze genoegen nemen met zilver. De Verenigde Staten was in de finale te sterk voor Oranje.

Shanice van de Sanden-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Shanice van de Sanden

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties