Sherida Spitse

Sherida Spitse is één van de meest ervaren Nederlandse voetbalsters die er rondloopt in het vrouwenvoetbal. De middenveldster speelde tot eind 2020 voor het Noorse Vålerenga en staat sinds 1 januari 2021 onder contract bij Ajax. Spitse is recordinternational van het Nederlands elftal.

Aanvoerder bij SC Heerenveen
De Friezin genoot haar jeugdopleiding tussen de jongens bij VV Sneek. In de zomer van 2007 maakte ze de overstap naar SC Heerenveen, dat zich inschreef bij de Eredivisie en een nieuw elftal op de been bracht. Spitse groeide uit tot aanvoerder en speelde meer dan honderd wedstrijden voor SC Heerenveen.

Nieuwe clubs voor Spitse
In 2012 vertrok Spitse naar FC Twente, dat tot de beste ploegen in het vrouwenvoetbal behoort. Ze bleef er slechts een jaar. De controleur vond dat het tijd was voor een buitenlands avontuur en vertrok naar Noorwegen. Lillestrøm SK werd haar nieuwe werkgever. Het was de eerste transfer in het vrouwenvoetbal waarmee een geldsom gemoeid was. In drie seizoenen bij Lillestrøm SK werd drie keer de landstitel veroverd.

Noorwegen als tweede thuis
Na deze successen in Scandinavië keerde Spitse terug naar het thuisfront. Ze streek wederom neer bij FC Twente. Maar ook nu was haar Twentse verblijf van korte duur. In 2018 gaf Spitse haar jawoord aan Vålerenga en vertrok ze opnieuw naar Noorwegen. In november 2020 maakte ze echter bekend terug te keren naar de Eredivisie en bij Ajax aan de slag te gaan.

Recordinternational van Oranje
Spitse is al jarenlang een onmisbare factor in de nationale ploeg en is zelfs recordinternational. Ze debuteerde al op zestienjarige leeftijd en speelde begin 2015 haar honderdste interland. Tijdens het succesvolle EK van 2017 en WK van 2019 was Spitse eveneens van de partij. Tijdens de Algarve Cup van 2019 speelde ze haar 157e wedstrijd in Oranje en daarmee nam ze het record over van Annemieke Kiesel-Griffioen.

De kinderen en vrouw van Spitse
Al jarenlang is Spitse samen met haar vrouw Jolien van der Tuin, met wie ze twee kinderen heeft. In 2016 trouwden Spitse en Van der Tuin. Het echtpaar woonde samen in Noorwegen, maar keerde terug naar Nederland omdat Spitse bij Ajax ging voetballen.  

Sherida Spitse-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Sherida Spitse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties