Sjaak Polak

Sjaak Polak is een oud-profvoetballer en een van de bekendere trainers die werkzaam is in het vrouwenvoetbal. De voormalig linkerverdediger annex middenvelder staat sinds het seizoen 2019/2020 langs de lijn als trainer van het dameselftal van ADO Den Haag.

Humoristische interviews
Polak verdedigde in zijn actieve loopbaan de clubkleuren van Excelsior, FC Twente, Sparta Rotterdam en ‘zijn’ ADO Den Haag. De linkspoot kreeg in die jaren het stempel van een ‘cultvoetballer’, wat hij mede te danken had aan zijn interviews na afloop van duels. Deze stonden bol van humoristische uitspraken.

Polak wint de KNVB Beker met FC Twente
Het hoogtepunt van zijn carrière beleefde Polak in Enschede, waar hij tussen 2001 en 2004 onder contract stond bij FC Twente. De Enschedeërs legden in het seizoen 2000/2001 beslag op de KNVB Beker. Polak had een hoofdrol. In de halve finale tegen Vitesse nam hij de beslissende penalty en ook in de finale tegen PSV, toen FC Twente na strafschoppen te sterk was, faalde Polak niet vanaf elf meter.

Trainer bij ADO
Sinds de zomer van 2019 is Polak de trotse trainer van de vrouwen van ADO Den Haag. Hij tekende in zijn geboortestad een contract voor twee seizoenen. Het was niet de eerste club van Polak als trainer. Eerder was hij werkzaam bij de amateurs van Hoekpolder en Quick Boys. Ook was hij jeugdtrainer bij Sparta. Voordat Polak tekende bij ADO was hij hoofdtrainer van SJC uit Noordwijk, waarmee hij in 2017 kampioen werd in de hoofdklasse en daardoor promoveerde naar de Derde Divisie.

Boek ‘Even Serieus’
In februari 2020 kwam het boek ‘Even Serieus’ uit. De biografie werd geschreven door Rick van Leeuwen. Want bijna tien jaar nadat Polak stopte als profvoetballer is hij nog steeds ongekend populair. Het boek geeft een mooi beeld van een voetballer én mens die een open boek lijkt, maar dat zeker niet is. Een schokkend levensverhaal ontvouwt zich, maar ook de luchtige kant van Polak ontbreekt niet. 

Sjaak Polak-nieuws

Lees al het laatste nieuws over Sjaak Polak

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties